Select Page

BIM WITH US [NL]

 BIM model  |  Samenwerken  |  BIM Onderwijs


u bent klaar voor een keten geïntegreerd proces

Urban Symbiose gelooft in betere architectuur door nauwe samenwerking in de bouwketen. Onze diensten zijn:

– wij ontwerpen gebouwen geheel in 3d BIM met Archicad.
– wij faciliteren het samenwerkingsproces met alle adviseurs en bouwers. We gebruiken de OpenBim methodiek met BIM-protocollen en samenwerkingscontracten.
ArchitectuurBank-BIM-sequence-640px

verlaag uw kosten, niet uw ambitie

Ons streven is om de hoogst haalbare kwaliteit, effectiviteit en transparantie te leveren in al onze projecten. Om dit te kunnen doen gooien we het traditionele ontwerpproces om en maken we gebruik van BIM (Bouw Informatie Model).
Traditioneel bestaat een ontwerp- en uitwerking proces met een architect en adviseurs uit een opeenvolging van een aantal fases: pve, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, technisch ontwerp, aanbesteding en uitvoeringsfase. Dit levert vaak een ineffectief en onoverzichtelijk proces op waarbij de kwaliteit van het ontwerp onder druk komt te staan.
Urban Symbiose werkt anders. We vragen ons eerder in het ontwerp proces af met ‘wie’ we gaan bouwen en daarna gezamenlijk ‘hoe’ we gaan bouwen. Samenwerken is hierbij één van de belangrijkste pijlers en wordt door ons gefaciliteerd in een samenwerkingsmodel of protocol waarbij BIM als ‘tool’ en ‘methodiek’ wordt ingezet. Door deze nieuwe manier van werken zijn uiteindelijk de proces- en bouwkosten lager.

BIM-proces-Urban-Symbiose-Architects-600px

u weet wat u krijgt

Urban Symbiose werkt vanaf de eerste schets in een 3d BIM model. Hierdoor ziet u als opdrachtgever al in de schetsfase welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn. U kunt zelfs al virtueel door het gebouw lopen! In deze fase kunnen we ook globaal een inschatting maken van de energie kosten en de CO2 footprint.
Na het vormen van een team en het vaststellen van afspraken wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Het BIM 3d model vormt hierbij het uitgangspunt, dit noemen we het conceptueel model. Dit 3d model is voor iedereen toegankelijk om te gebruiken en te bekijken, alle gegevens in het model zijn transparant. Als architect houden we hier supervisie over en kunnen we het samenwerkingsproces faciliteren.
Het 3D model wordt volledig ‘virtueel’ uitgewerkt zodat u precies weet wat u krijgt en hoe het gemaakt moet worden, eigenlijk heel vanzelfsprekend om dat te weten voordat je gaat bouwen…

Urban-Symbiose-Architects-BIM-3D-Software